Les esllavisades són visibles en la zona per on circulen els trens.Un dels trams on han baixat les terres sobre un camí rural.El tren a la confluència en el camí cap a Palol de Sabaldòria amb esllavissades al talús.

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) continua sense atendre les peticions que intervingui en els nombrosos talusos esllavissats pels aiguats de finals de novembre a Vilafant, en alguns punts tocant la via. Els responsables de la MAT i d'autopistes han arranjat camins i han construït canalitzacions perquè l'aigua discorrés més ordenadament. Per part de l'Ajuntament han arranjat el Vial de Comunicaicó i alguns camins imprescindibles i estan a l'espera que la Diputació confirmi el finançament per acabar d'arranjar camins. Continua havent-hi desenes de camins desapareguts.

El tren discorre en alguns trams per entre parets de muntanya i, enaltres, enlairat. En tots els trams es poden veure les parets que contenen el pas elevat a terra i just per sobre circulen els trens. El camí que condueix a Palol de Sabaldòria és un dels punts on, amb l'encreuament del tren, són visibles els esvorancs. A més, els camins propers tenen solcs per on passava l'aigua de gairebé mig metre de fondària. A la zona del camí vell d'Avinyonet, on hi ha alguns habitatges, els fangs van arribar fins a les cases.

La infraestructura del tren no és l'única que actua com a barrera amb la resta de l'entorn, també ho fan l'autopista i la MAT. Des dels ponts l'aigua queia directament als camins i causava destrosses a tot l'entorn.

L'alcaldessa, Consol Cantenys, ha explicat que l'empresa elèctrica responsable de la MAT està refent tots els camins que havien arranjat després d'instal·lar les línies i que ara havien quedat "destrossats". Han formigonat marges als punts on hi ha més pendent per evitar danys en futurs aiguats. Des d'autopistes, per la seva banda, "estan refent diversos punts de sota els ponts on l'aigua queia directament als camins, intentant conduir-la i formigonar alguns trossos.

Adif, en canvi, de moment explica que ha tapat algun pou que havia quedat al descobert però manté els talusos esllavissats per refer. L'alcaldessa constata que els costa trobar interlocutors i que continuaran insistint.

Per la resta de danys, s'ha refet l'escullera al Vial de Comunicació i s'ha actuat als camins més transitats. S'està a l'espera que la Diputació concreti l'ajuda extraordinària per actuar en el conjunt de vies malmeses. La relació de danys per reparar ascendeix a 250.000 euros.