La Federació d'Educació de CCOO denuncia que els treballadors de la Fundació Altem, dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual, es troben en una situació desesperada perquè no només no han cobrat la paga extraordinària de Nadal sinó que, a partir de la nòmina de febrer, han rebut tard i fraccionat el seu salari o bé no l'han cobrat. "La majoria no han cobrat res del març, alguns només 200 euros i altres el sou sencer", asseguren des del sindicat. Aquest diari ha intentat contactar amb els responsables de la fundació sense èxit.

CCOO diu que des de fa anys no paguen de forma puntual les pagues de juny i desembre però que, des de 2011, han hagut de "suportar impagaments que s'han fet tard i de manera parcial fins a cobrir el total pertinent". A més, denuncien, "l'empresa va decidir unilateralment al gener de 2015, sense comptar amb l'acord del Comitè d'Empresa, prorratejar les pagues extraordinàries, al·legant que seria la manera d'assegurar el cobrament puntual d'aquestes". Amb tot, diuen que ja van denunciar que l'empresa no havia informat els treballadors de les actuacions.

Per tot això, exigeixen que pagui el deute de la paga extraordinària de Nadal; que pagui immediatament la totalitat de la nòmina del març de 2015; que a partir d'ara se'ls aboni el salari puntualment, com a màxim el dia 5 del mes següent i que s'aboni la quantitat meritada de la paga extraordinària de juny de 2015 que no ha estat prorratejada (6 mesos) o bé que es comprometi a pagar-la en la seva totalitat el proper mes de juny.