Creen una plataforma per renovar l'Embarraca't de Figueres

10.07.2015 | 11:18
Imatge de Facebook de la nova plataforma

S´ha engegat una nova iniciativa a la nostra ciutat per agrupar-se des de la ciutadania i entitats i definir un nou model d´Embarraca´t de Figueres. Fa temps que des de diversos col·lectius es reclamen canvis i millores per a aquest esdeveniment, davant un model que amb els anys ha anat quedant obsolet, aïllat de la ciutat i de la Festa Major.

Per això s´engega la Nova Plataforma Embarraca´t Participatiu, un nou procés participatiu on es pretén canviar el concepte i el model cap a un Embarraca't participatiu, transversal, del qual tot Figueres se'l senti seu i, el més important, que sigui una part central i protagonista de les fires i festes de la Santa Creu. La NovaPEP és una plataforma oberta a tothom per debatre què i com ha de ser l'Embarraca't de Figueres, que englobi ciutadans, ciutadanes i entitats de tot tipus i així, tothom es senti part d'aquest projecte comú i de ciutat.

No només es centrarà el projecte amb les entitats amb possibilitats d´obtenir estand, el nou plantejament apunta a una festa de la ciutadania i de les entitats en general, on totes, tinguin estand o no, hi puguin col·laborar i trobar el seu lloc i espai de participació.

Després de les dues primeres reunions, es fa una valoració molt positiva de la força amb la que s´ha iniciat; més de 20 entitats hi han assistit i s´han interessat per continuar participant-hi. Per aconseguir definir de la millor manera aquest esdeveniment, calen moltes idees, des de la participació de totes les entitats, ciutadans i ciutadanes que ho vulguin.

En les primeres trobades s´ha manifestat la clara necessitat de replantejar el model de l´Embarraca´t i l´objectiu de tenir un nou projecte definit que pugui ser factible per a l´edicio de l´Embarraca´t 2016. Amb aquest objectiu, la organització preveu tenir enllestit el projecte a principis d´octubre.

Les reunions es fan cada 15 dies, amb una línia de treball clara i temàtiques diferents que ajudaran a definir el nou model. La propera serà aquest dimarts, 14 de juliol a les 20.00 a la Societat Coral Erato. Tothom que en tingui ganes pot formar-ne part, ja sigui com a representants d´altres entitats o a títol individual.

Per apuntar-s´hi només cal enviar un mail a novapep@gmail.com o bé estar atents a totes convocatòries i informacions que es publiquen a la pàgina de facebook www.facebook.com/NovaPEP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema