Els estius són sinònims de vacances però de vegades hi ha turistes que no acaben de veure on és el límit sobretot quan surten de nit. A Cadaqués la matinada de dimecres, tres joves francesos no van saber comportar-se i a banda de tenir actituds incíviques, van agredir quatre agents de la Policia Local de Cadaqués. Els policies van necessitar atenció mèdica però sortosament, cap d'ells està de baixa pels fets. Els tres turistes, van quedar arrestats, dos d'ells com a presumptes autors d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i un altre per danys.

Tot va començar pels voltants de quarts de cinc de la matinada quan els agents van rebre l'avís que havien trencat el vidre d'un restaurant situat al carrer Miquel Rosset, zona coneguda com la Felipa. Amb un cop de puny s'havien carregat el finestral.

Ràpidament, els policies van anar cap allà i un cop a la plaça Frederic Rahola o de ses Herbes s'hi van trobar tres joves -dos nois i una noia- que estaven asseguts en un banc. Un d'ells presentava un tall i sang a la mà i era l'autor del cop de puny i la trencadissa al restaurant. Va haver d'anar al dispensari. Els agents els van dir que els portaven cap a l'hotel on s'allotjaven per agafar la documentació per identificar-los però en aquell moment van perdre els nervis. Tot indica, segons fonts consultades, que els joves anaven beguts i sota l'efecte d'algun tipus de droga. Van començar a colpejar els agents i els quatre que hi havia al lloc van rebre per part dels dos nois diversos cops a braços i cames. Van rebre diversos talls i fins i tot, un dels arrestats va acabar trencant la finestra d'un dels vehicles de la Policia Local quan es diposava a fugir.

Finalment, els agents els van poder reduir i un cop ja els van tenir reduïts van arribar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses amb diverses patrulles. Es van emportar els tres joves arrestats: dos d'ells com a presumptes autors d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat i un altre com a presumpte autor d'un delicte de danys.

El restaurant que va patir els danys, ahir al seu perfil de Facebook denunciava la mala conducta dels joves i lamentava les lesions que havien patit els quatre policies de Cadaqués.