L'Ajuntament de Figueres ha començat una campanya contra l'incivisme en l'abocament de deixalles incontrolades. A diferents punts de la ciutat es poden veure al voltant de contenidors tota mena de deixalles, des de la brossa que hauria d'abocar-se a l'interior com objectes de tota mena que s'haurien de dur a la deixalleria. L'Ajuntament admet que hi ha un problema i ha decidit engegar una campanya. Ja s'han multat onze persones i se n'han avisat una vintena.

Segons ha informat l'Ajuntament, des de fa una setmana, agents de la Guàrdia Urbana conjuntament amb un tècnic de Medi Ambient estan inspeccionant els punts més problemàtics de la ciutat on s'han detectat l'abandonament de mobiliari i objectes a la via públia de manera incontrolada. Aquests punts s'ha detectat que solen està situats a l'entorn de les bateries i contenidors i en alguns punts de la ciutat «s'han convertit en un veritable problema». De fet, veïns de diferents barris han mostrat el seu malestar darrerament a través de diferents plataformes com les xarxes socials.

De moment els punts que s'han inspeccionat són la plaça de l'Església, la plaça Isabel II i la Rambla on s'han aixecat les corresponents sancions quan s'ha pogut conèixer l'infractor. Segons l'Ajuntament, la intenció és que els controls es facin periòdicament per sensibilitzar, però també per detectar els infractors.

La campanya contra l'incivisme inclou les inspeccions per tal de fer complir les ordenances municipals i també vessant informativa entre els veïns i negocis propers als punts problemàtics, i campanya informativa i de sensibilització a les xarxes socials.

L'Ajuntament ha començat una roda de reunions amb veïns i comercials dels carrers propers als punts d'aportació de residus més conflictius per informar-los de lacampanya. La primera de les reunions va tenir lloc dimecres al vespre amb els veïns i comerciants el carrer Ample. Durant la trobada es van tractar diferents temes.

L'alcaldessa, Marta Felip, va comprometre's amb els veïns que es revisarien els horaris de recollida en aquest punt i que es reduirien el nombre de contenidors, així com la futura remodelació del carrer Ample, i la nova ubicació dels contenidors soterrats.