Espectacular persecució per la C-31 des de Vilamacolum fins a Siurana. Un vehicle amb un sol ocupant va fugir dimecres cap a les dues de la tarda en veure que els Mossos d'Esquadra els vigilaven mentre traginaven bosses de grans dimensions a l'interior de dos turismes.

El seguiment policial va durar set quilòmetres i durant el trajecte el conductor no va fer cas a cap dels agents quan li deien que s'aturés atès que anava a gran velocitat en direcció Figueres posant en perill la vida dels altres usuaris de la via. Durant el trajecte també va acabar xocant contra un vehicle policial. Finalment, va poder ser interceptat al quilòmetre 375 de la carretera C-31, al terme municipal de Siurana.

Els Mossos de la comissaria de Roses van comprovar que dins del cotxe hi havia quatre bosses de grans dimensions plenes de marihuana, amb un pes aproximat d'uns 55 quilos. El conductor i únic ocupant del vehicle va quedar detingut per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

Tot llançat als patis de veïns

Paral·lelament, altres patrulles es van desplaçar a l'habitatge d'on havien sortit les quatre bosses de droga per comprovar si hi havia més substàncies estupefaents. Van anar fins a l'habitatge de Vilamacolum i allà van entrar dins l'immoble, amb el consentiment de les dues persones que hi havia.

Mentre s'havia produït la persecució, aquests dos individus havien intentat amagar com van poder el que tenien per casa. Però ho van fer de forma maldestre i és que els Mossos van trobar als patis de les cases veïnes, una bossa plena de cabdells de marihuana, que pesava uns quatre quilos aproximadament.

També van localitzar dues armes curtes de foc amb la corresponent munició i una bossa amb 144.000 euros en efectiu. Davant les evidències, els agents van detenir les dues persones que es trobaven a la casa. Els arrestats són tres homes de 37, 41 i 49 anys, de nacionalitat francesa i espanyola, veïns de Sevilla i Perpinyà. Van quedar imputats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de tinença il·lícita d'armes. A un també se li va imputar un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Llibertat sota fiança

Els detinguts, dels quals un d'ells tenia antecedents van passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.?El titular del jutjat després de prestar-los declaració va decidir deixar-los en llibertat amb càrrecs sota fiança de 4.500 euros, que van abonar.

La investigació dels Mossos va començar a principis d'agost quan els agents de la comissaria de Roses van tenir coneixement que en un habitatge de Vilamacolum s'hi podria estar fent algun fet il·lícit contra la salut pública. Tot es va accelerar el dimecres quan els policies estaven portant a terme un dispositiu de vigilància. En veure com arribaven dos turismes i carregaven unes bosses de grans dimensions dins d'un dels vehicles, tot es va precipitar. A continuació aquests van marxar i els Mossos van iniciar-ne el seguiment de set quilòmetres.