Detenen a Castelló d´Empúries la distribuïdora del cremagreixos Pura Alegria

Han comissat més de 4000 comprimits que es venien al mercat negre

14.08.2015 | 10:05

Els mossos van detenir l'11 d'agost una dona de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veïna i veïna de Castelló d'Empúries, per un delicte contra la salut pública en l'àmbit de la seguretat alimentària. La dona era la responsable del principal punt de distribució d'un complement alimentari anomenat Thermatrim que procedia de Mèxic i que, segons la publicitat que es fa a internet, es tractaria d'un producte natural que serveix per aprimar-se. Ara bé, segons les anàlisis de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) aquest producte conté un pesticida tòxic que, per ingestió, pot provocar des de suors i hipertensió fins a afectacions neurològiques (Neuropatia – Síndrome de Guillain Barre).

La investigació es va iniciar a principis de juny quan l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra que a la zona de Girona s'havien detectat diverses persones amb suors, hipertensió i afectacions neurològiques. Tots els casos coincidien en un aspecte: havien consumit un complement alimentari il·legal. L'anàlisi d'una mostra del producte va demostrar que hi havia presència d'un pesticida tòxic per ingestió.

A partir d'aquests primers casos, la Unitat Central de Consum va iniciar una investigació i van comprovar que el producte que havien pres els afectats és il·legal, tant a l'Estat espanyol com a Mèxic, país d'on procedien els comprimits distribuïts a la zona de Girona. Per evitar els controls, els distribuïdors havien canviat el nom comercial del producte que ara es coneix com Herion-Pura Alegria. Tot i això, l'ASPCAT ja va alertar dels riscos d'aquest producte el passat 27 de juliol.

La investigació també va permetre esbrinar que la venda d'aquest complement alimentari tòxic es fa des de Mèxic mitjançant diverses pàgines web que ofereixen descomptes per comandes relativament petites, fet que facilita l'aparició de distribuïdors locals clandestins que poden fer publicitat a les seves zones i vendre pel seu compte al destinatari final.

Les gestions d'investigació van portar la policia fins a l'Alt Empordà, a la mateixa zona on s'havien notificat les primeres intoxicacions. Allà, els investigadors van localitzar el punt de distribució del producte alimentari i van detenir la responsable del punt de venda. Es tracta d'una dona, de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Castelló d'Empúries. A més, els agents van intervenir 67 pots que contenien 60 comprimits cadascun. Amb la detenció d'aquesta dona, s'ha donat per desarticulat el punt de distribució de l'Alt Empordà.

Fins al moment, es té constància de set casos de persones a Catalunya que haurien consumit aquest producte i que han estat diagnosticades per afectacions neurològiques. Entre les víctimes, hi ha dos menors d'edat. La investigació continua oberta per detectar si hi ha altres distribuïdors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

La processada ja està complint pena de presó per una altra apropiació indeguda de diners dels seus...

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Tot apunta que és un artefacte que va ser llançat per l'aviació alemanya durant la Guerra Civil

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d´obres de la rotonda a la plaça del Sol

Els treballs que duraran set mesos coïncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

L´artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l´església de Sant Martí de Vilaritg

L´artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l´església de Sant Martí de Vilaritg

Una iniciativa popular ha permès recuperar l´espai on s´han recreat diverses escenes del sant que...

Enllaços recomanats: Premis cinema