Van distreure una parella mentre estaven aparcats a l'àrea de descans de Porta Catalana de la Jonquera i van aconseguir el que volien: la bossa de mà de la dona. Van fugir però els Mossos gràcies a la descripció dels autors van poder detenir els lladres poca estona després.

Els agents els van veure asseguts tranquil·lament en un bar de l'àrea de servei de Garrigàs i un d'ells va fugir. L'altre malgrat intentar enganyar els Mossos va acabar detingut pels fets, era el que havia distret als turistes. L'altre home va poder ser detingut a la sortida 4 de l´autopista, al terme municipal de Borrassà. Els agents el van aturar i, després d´identificar-lo el van detenir com a presumpte autor del furt.

Els fets van succeir el matí del 10 d'octubre i els Mossos van detenir dos homes de 37 i 32 anys, de nacionalitat kosovar i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d´un delicte de furt.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 11 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.