El Tribunal Suprem anul·la el POUM de Roses

L'Ajuntament a partir d'ara haurà d'aplicar el planejament de 1993

03.03.2016 | 13:26

El Tribunal Suprem de Justícia ha anul·lat definitivament el POUM de Roses ratificant una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Des d'avui l'Ajuntament haurà d'aplicar el planejament anterior de 1993. La decisió no afecta les llicències atorgades fins ara.

El Tribunal respon a un recurs de cassassió presentat per l'Ajuntament a la sentència de 23 de febrer de 2015 que donava la raó a un grup de més d'un centenar de veïns contraris a les previsions urbanístiques a una zona de Santa Margarida. En concret en aquella sentència es parlava d'un àmbit a tocar Mas Matas on es permetia urbanitzar fins a 750 vivendes. A banda d'altres consideracions, el TSJC va concloure, que no s'havia tingut en compte que són terrenys inundables.

La conseqüència més immediata és que s'haurna d'adaptar amb la normativa antiga i tornar a iniciar la tramitació del POUM des de zero. El document que ara s'anul·la va ser iniciat per CiU però finalment va ser durant el govern de l'alcaldessa Magda Casamitjana (PSC) que es va aprovar el 2010. Governaven PSC, PP, ICV i GIR.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema