El Govern vol una gestió integrada dels aeroports de Barcelona, Girona i Reus

Territori reclama desencallar el baixador del TAV a Vilobí d'Onyar i que Foment compleixi el desdoblament de la N-II

15.04.2016 | 10:32

El conseller de Territori, Josep Rull, afirma que el Govern aposta per una gestió conjunta dels aeroports catalans de Barcelona, Girona i Reus. Per fer-ho possible, reclama a Adif que desencalli el baixador del TAV al gironí pel qual la Generalitat va redactar un projecte. També insta Foment a complir els compromisos amb la N-II i diu que caldrà abordar el model dels peatges amb la fi de concessions.

El conseller de Territori, Josep Rull, assegura que l'objectiu del Govern passa per crear una taula de coordinació de la gestió a l'entorn dels tres aeroports catalans amb la intenció que funcionin de forma integrada amb la participació d'ajuntaments i cambres de comerç. «L'aeroport de Barcelona està creixent de manera molt exponencial i això pot significar que necessitem més espai. El de Girona pot acabar essent la quarta pista i el de Reus, la cinquena de tot el sistema aeroportuari català». En aquest sentit, Rull diu que per fer-ho possible cal el baixador del TAV a Vilobí d'Onyar. «El rellevant no és la distància sinó el temps de recorregut», diu. A més, el conseller reclama de nou a Foment que compleixi els seus compromisos amb el desdoblament de la N-II.

Rull va inaugurar ahir al migdia la temporada de creuers a Roses on, preguntat pels periodistes, va parlar sobre altres prioritats del Govern en matèria d'infraestructures. Pel que fa als aeroports, va dir que properament presentaran un projecte de taula de coordinació de gestió de l'entorn d'aquests equipaments. Pel conseller, els de Barcelona, Girona i Reus poden complementar-se i funcionar de forma coordinada d'acord amb el territori però, per fer-ho possible, és imprescindible desencallar el baixador. «Tenim el projecte fet i hem demanat a Adif que l'executi. És poc habitual que sigui la Generalitat qui faci el projecte fins i tot que n'afronti el cost. Si sumem els tres aeroports, ens pot donar un recorregut extraordinari», va afirmar. D'altra banda, Rull va tornar a demanar a la ministra de Foment, Ana Pastor, que compleixi amb els terminis anunciats per desdoblar el tram Orriols-La Jonquera, que va anunciar per al juny. «Intento creure-me-la perquè necessitem la mobilitat on hi ha la demanda i l'activitat econòmica. No en tenim prou amb l'AP-7», va assegurar. En aquest sentit, va afirmar que la Generalitat ha fet «un canvi en la gestió dels peatges per permeabilitzar els entorns metropolitans però també tenim la voluntat de fer una proposta homogènia amb el conjunt d'autopistes». Rull va recordar que entre el 2019 i el 2021 s'acaben determinades concessions de peatges i que aquest serà una dels «debats estratègics més importants del país» que, va dir, s'haurà de abordar de forma participada amb el conjunt del país».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema