Salvi Güell (ERC) ha estat investit alcalde a Castelló d´Empúries amb majoria gràcies als sis vots dels regidors del seu partit i tres dels quatre regidors de CiU, que fan així un pas al costat pactant amb ERC i renunciant a l´alcaldia. Entesa, Udem, PP i el regidor de CiU (Demòcrates) Agustí Ribera s'han abstingut, mentre que Plataforma Cívica i PSC han votat les candidatures pròpies. L´exalcaldessa i el nou alcalde han defensat la necessitat d´un govern fort en un municipi històricament amb molts conflictes entre diferents partits. PC i Udem han acusat CiU de «traïdors».

Assumpció Brossa (CiU) ha iniciat el ple donant compte de la renúncia com a alcaldessa i s'ha passat a escollir el nou alcalde en un ple presidit pel primer tinent d´alcalde convergent, Savi Canet. Brossa, que es va quedar fa unes setmanes amb un govern en minoria i sota l´amenaça de moció de censura per part d´ERC, ha defensat que la seva decisió permetia desencallar una situació complicada. Brossa ha recordat que després de les eleccions (ERC va guanyar amb sis dels disset regidors), es va intentar un pacte entre les forces sobirarnistes que no va ser possible malgrat coindicir el 80% dels programes. «Tenim una segona oportunitat», ha assemyalat Brossa, perquè «el nostre municipi ha viscut històricament moments complicats i fa temps que necessita un govern fort».

Güell, el darrer en intervenir, ha mantingut una línia similar a Brossa insistint que «m´hauria agradat que això ha­gués estat al juny però no va ser possible, i el moment ha arribat». «Estem totalment legitimats per ocupar aquest càrrec», ha advertit, així com ha aprofitat per criticar que en política «no tot s´hi val», tampoc amb els grups que estan a l´oposició, ni es pot desacreditar amb mentides.