L'Escala vol reprendre les excavacions a la necròpolis de Vilanera i fer-la visitable

09.06.2016 | 07:24
Excavacions de l´any 2000.

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat un projecte per a continuar l'excavació de la necròpolis de Vilanera i fer-la visitable. Per fer-lo possible, d'acord amb el MAC-Empúries, s'ha demanat una subvenció a la Generalitat.

Les primeres intervencions al turó de Vilanera es van fer als anys 1999 i 2000, quan es volia tirar endavant la construcció d'un camp de golf en aquesta zona. Les excavacions van posar de manifest la importància de la necròpolis, amb materials que la daten entre finals del segle VII i mitjans del segle VI aC, constata l'Ajuntament. Només es van excavar uns 1.600 metres quadrats dels entre 5.000 i 6.000 que es calcula que ocupa el jaciment, cosa que va permetre documentar 107 estructures, de les quals 91 són enterraments (necròpolis tumulars i urnes).

D'acord amb el Museu d'Arqueologia, ara es planteja la necessitat de completar l'excavació amb l'objectiu posat a restaurar, consolidar i museïtzar l'espai de túmuls i fer la zona visitable i incorporar-la a les rutes patrimonials del municipi. Es calcula que es necessita una inversió de 60.500 euros. El projecte es va aprovar en el ple celebrat dilluns.

En el mateix ple es va aprovar presentar el projecte a la convocatòria de la Generalitat per a la concessió de subvencions a municipis per a inversions en la gestió del patrimoni arquològic i paleontològic per al 2016, a la qual es demana una subvenció de 35.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema