L'Estació Nàutica de Roses va premiar ahir, durant la Festa del Mar, els restaurants Cal Campaner i la impulsora del restaurant la Sirena, Clara Cortada, pel mig segle d'història dels negocis i per haver contribuït a situar Roses turísticament. La festa continuarà avui amb diverses activitats nàutiques a preus d'un màxim de cinc euros.

El premi és un reconeixement que els empresaris del sector nàutic concedeixen a persones vinculades amb el municipi i que han tingut una trajectòria modèlica, i que amb la seva dedicació i entrega han ajudat a fer que la població sigui capdavantera a nivell turístic. L'entrega dels guardons la va fer el president de l'ens públic-privat Estació Nàutica- Roses Capde Creus en el marc de la Festa del Mar. A l'acte també hi van assistir el president del Consell Comarcal Ferran Roquer, la vicepresidenta del Patronat de Turisme , Marta Felip i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Clara Cortada va fundar la Sirena a la plaça coneguda abans com "la del peix". En els seus inicis cuinava peix comprat a la llotja, situada al davant del local. Ella ha estat l'ànima del local i, amb el seu marit, Josep Planas va dedicar tota una vida a aquest negoci, que ara regenten Vicente Fernández i Jordi Blanch, però on encara es poden menjar els populars calamars i l'ensaladilla de "la Clarita".

Alfons Magester, per la seva banda, va fundar Cal Campaner fa cinquanta anys, un restaurant mariner i senzill però amb caràcter al carrer Mossèn Carles Feliu. Ell i la seva dona, Mari Carme Paredes, han estat tots aquests anys al peu del canó d'aquest establiment que ara condueixen amb molt bon timó dos dels seus tres fills. Encara mantenen l'essència que els caracteritza.