La Caixa aportarà 4.000 € anuals a la promoció de l'ocupació juvenil

26.07.2016 | 07:19

La Caixa farà una aportació anual de quatre mil euros al pla de promoció de l'ocupació juvenil a través del programa Okup'Alt que es desenvolupa des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. El president del Consell, Ferran Roquer, li preocupa l'alt índex d'atur fruit de labaixa formació que té un segment imortant. És del 3%%, 2,4 vegades més que la mitjana.
El projecte Okup'Alt 2016, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l'ocupació entre els joves de la comarca, és una proposta iniciada fa sis anys i que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa va adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d'oferir formació gratuïta en diversos oficis. En l'edició d'aquest any en concret, la formació que es va oferir als 31 joves que van acabar el curs estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria). La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació es van realitzar pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 20 municipis, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions. Inicialment es van inscriure en el projecte 102 joves, dels quals se'n van seleccionar 35 tot i que, finalment, van ser 31 els que van acabar la formació, que també va incloure nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.
El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, i el director de Banca d'Institucions de Caixabank, Carles Juanola, han signat el conveni. Des de La Caixa remarquen que entre els seus objectius figura la realització d'accions benèfiques pròpies o amb l'administració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema