L'Ajuntament de Castelló d'Empúries estudiarà si s'ha de continuar mantenint vigent la diferència del 24% en la taxa d'escombraries entre els propietaris de vivendes i els que tenen una embarcació al canal amb amarrador. Plataforma Cívica va presentar una moció demanant una rebaixa perquè no entenen el motiu. Es va deixar sobre la taula però el govern té previst estudiar-ho. Des de 1991 es cobren perquè es considera que tenir un vaixell representa tenir més volum de deixalles.

"És una situació anòmala que els que tenen casa al canal paguin més d'escombraries, és molt injust amb les families que hi resideixen", va manifestar el regidor, de PC, que va demanar que per a properes ordenances això canviï.

L'argument no convenç

L'alcalde, Salvi Güell, va explicar que des del departament de Gestió Tributària, l'explicació que els han donat és que "el fet de tenir un amarratge i un vaixell comporta tenir més deixalles en la unitat de la vivenda i per aixòel 91 es va estimar posar les taxes". L'explicació no va convèncer a cap dels regidors i, de fet, el mateix govern no descartava estudiar-ho però una vegada s'hagués resolt el canvi de concessió al canal.

El regidor del PP, Julià Genovés, va manifestar que "estic sorprès que això pugui ser el motiu per generar una taxa superior" i va considerar que "potser valdria la pena encarregar un altre tipus d'informe" per estudiar el tema a fons. Güell va insistir que era millor entrar a debatre-ho quan s'hagi d'abordar els serveis dels canals una vegada assumida la concessió. La moció va acabar posant sobre la taula altres taxes. Des del PSC van posar en dubte que s'hagi de cobrar per generar deixalles a un paller que ni tan sols té declarada cap activitat.

La moció no es va aprovar però sí que s'estudiarà el tema. "Hem acordat fer un informe dels tècnics de l'Ajuntament i mirarem d'arreglar-ho, encara que no podrà ser per les taxes d'aquest any, va informat el regidor José Manuel Gallego.