L'Ajuntament de la Jonquera està a l'espera que el nou govern comenci a funcionar perquè s'arrangi el «pèssim» estat de la N-II al seu pas pel municipi. És el que se'ls ha respost en la darrera reunió amb la subdelegació del Govern a les seves peticions. En l'únic que s'està treballant és en la il·luminació que era insuficient. S'ha col·locat la més urgent a la zona esportiva i està en tràmit la resta de punts on s'ha demanat.

La via pateix diverses deficiències que la fan del tot inapropiada per l'elevat volum de trànsit que hi circula, creu l'Ajuntament. L'asfalt està molt deteriorat, amb forats i superfície rugosa. Les condicions afecten i malmeten els vehicles que hi circulen. A banda d'això, els giratoris estan molt abandonats tant en manteniment de l'estructura com en jardineria i a la via faltava il·luminació. Aquest darrer aspecte és l'únic que s'ha pogut resoldre.

En una conversa recent amb la subdelegació del Govern se'ls va informar que l'actuació a la via no estava prevista fins que estigués en marxa el nou govern, segons ha explicat l'alcaldessa, Sònia Martínez. En canvi, «en el tema dels llums hi estan treballant i a la zona més prioritària, que era la zona esportiva, ja hi ha llum», diu Martínez. A la resta de punts on es va sol·licitar estan pendents d'acabar els tràmits però la instal·lació de la il·luminació està feta. S'espera que al llarg d'aquest mes estigui enllestit.

Fa dos anys es va assumir un acord entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament per compartir el consum elèctric dels llums en aquesta via.

També està previst que facin el mateix amb el manteniment de les rotondes, que presenten un estat molt lamentable.

Tots els temes es van posar sobre la taula en una reunió a l'estiu amb responsables de carreteres del Ministeri de Foment. Se'ls va comunicar la necessitat de dotar-la de més il·luminació i d'abordar la resta de deficiències. En el tema de les rotondes a l'estiu l'Ajuntament va desbrossar com a mesura provisional per minimitzar el mal efecte que generava l'estat d'abandonament però s'hi espera un enjardinament que en millora la imatge.

Des de Foment van admetre el mal estat de la carretera en el tema de l'asfalt, que havien pogut constatar en una visita d'obres, però la inversió haurà d'esperar que s'hagi resolt definitivament la situació d'atemporalitat política que s'ha viscut els darrers mesos. Per tant, s'haurà d'esperar que engegin tràmits i dotin de partida per arranjar la via.