Absolen un home acusat de fer tocaments a una nena de 13 anys al barri de Sant Joan

14.11.2016 | 07:10

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat de fer tocaments a una nena de 13 anys en un portal del barri de Sant Joan de Figueres el juliol del 2015. La sentència recull que, si bé «una persona d'aspecte àrab» la va arraconar mentre passejava amb la seva tia, no s'ha pogut provar que li fes tocaments. I encara menys, que el suposat agressor fos l'acusat.
D'entrada, perquè com subratlla el tribunal, la menor no el va reconèixer al judici. Però a més, perquè la seva tia tampoc ho va fer i, fins i tot, va declarar que «ni tan sols podria dir» si el processat aquell dia es trobava al lloc dels fets. L'home s'enfrontava a una pena de fins a 7 anys de presó per un delicte d'agressió sexual a menor de 16 anys, a pagar una multa de 480 euros i a no poder-se acostar a menys de 500 metres de la nena durant 5 anys.
Els fets als quals fa referència la sentència van tenir lloc el 23 de juliol del 2015. A primera hora de la tarda, la nena i la seva tia (totes dues, d'ètnia gitana) passejaven pel barri i van passar per davant d'un bar situat al carrer Ramon Reig. Segons el fiscal, va ser allà on l'acusat va aprofitar-se de la nena. El ministeri públic sostenia que el processat, que és d'origen marroquí, va empènyer la noia fins a un portal, li va magrejar els pits i li va posar una navalla al coll per obligar-la a despullar-se.
Però al judici, el cas va fer un tomb. I és que la nena, davant del tribunal -i a diferència del què havia fet a la roda de reconeixement- va assegurar «no estar segura al 100%» que l'acusat fos qui l'havia agredit. A més, a l'Audiència també va dir que «no recordava» haver dit a instrucció que li haguessin posat una navalla al coll ni que l'amenacessin perquè es despullés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema