1.080 euros de multa per al veí de Llançà que va fer tard al col·legi electoral

La fiscalia demanava un any de presó per a l'acusat, que en el judici va argumentar que havia patit el retard per un problema amb el cotxe

19.05.2017 | 07:15

L'Audiència de Girona ha condemnat a 1.080 euros de multa el veí de Llançà que s'enfrontava a un any de presó per haver arribat tard al col·legi electoral dels comicis al Parlament del 27-S. El tribunal ha resolt que «un simple retard» de l'acusat, Víctor González, que va ser escollit com a vocal titular de la mesa, «no és constitutiu d'un delicte electoral», com demanava la fiscalia.

En el judici, l'home va explicar que el 27 de setembre del 2015 va arribar 15 minuts tard al col·legi electoral, ja que va tenir un problema amb el cotxe, que no arrencava. Ara bé, la sentència ha apuntat que «hi va haver alguna cosa més que un retard».

L'Audiència no s'ha acabat de creure el relat dels fets que va exposar el veí de Llançà en el judici, perquè ha remarcat que la constitució de la mesa es va fer –amb la vocal suplent– a dos quarts de nou del matí. Ha afegit que «no té sentit» que es constituís la mesa amb la substituta si el titular ja s'havia presentat a aquella hora.

Per això, el tribunal ha conclòs que l'acusat era al col·legi abans que obrís les portes (a les nou del matí), tot i que ha considerat que «de cap manera es va personar a la mesa ni va declarar que era el vocal designat». De fet, ha subratllat que la presidenta de la mesa i la vocal suplent van declarar en el judici que no havien parlat amb el processat.

També ha apuntat que el veí de Llançà va argumentar que havia marxat del col·legi electoral perquè així li havia dit «una dona i un policia local». Malgrat tot, la sentència ha valorat que no ha quedat acreditat «que una dona de l'Ajuntament li digués a l'acusat que se n'anés ni tampoc que li digués un policia».

En aquest sentit, l'Audiència ha puntualitzat que el processat va fer aquesta exposició dels fets per primera vegada en el judici, ja que en el jutjat d'instrucció es va acollir al dret de no declarar. Per això, el tribunal ha remarcat que si l'acusat hagués fet una declaració a instrucció, s'hauria pogut intentar identificar la dona de l'Ajuntament i el policia que suposadament li haurien dit que marxés.

Així mateix, la resolució judicial ha subratllat que la defensa del processat no va demanar «en cap moment» que s'identifiquessin les dues persones. Per tot plegat, la secció quarta de l'Audiència ha considerat que el veí de Llançà «no es va presentar dins el col·legi electoral, a la mesa, afirmant la seva identitat i la seva presència».

El tribunal ha valorat que l'acusat «es va limitar a observar» la constitució de la mesa. Per tant, veient que hi havia la vocal suplent, «va marxar d'allà incomplint el seu deure». D'aquesta manera, a part de la multa de 6 euros diaris durant sis mesos (1.080 euros en total), la sentència també ha imposat al veí de Llançà la inhabilitació del dret de sufragi mentre dura la condemna.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Com reduir fitosanitaris coneixent el clima
Com reduir fitosanitaris coneixent el clima

Com reduir fitosanitaris coneixent el clima

La D.O Empordà instal·larà cinc estacions meteorològiques que permetran reduir els tractaments...

Empuriabrava fa mig segle

Castelló celebra durant tot aquest cap de setmana que el 26 de juny de fa cinquanta anys es va...

Un home de 84 anys gairebé s´ofega a la platja de Riells de l´Escala

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va assistir ahir a un home de 84 anys que...

Final de curs a l´Escola de Música de la Jonquera

Final de curs a l´Escola de Música de la Jonquera

Les darreres setmanes de juny són conegudes a tot arreu per acollir tot tipus de...

Llançà arriba la Fira Internacional del Formatge

Llançà arriba la Fira Internacional del Formatge

Llançà va estrenar ahir la primera edició de la Fira Internacional del...

Figueres posa en marxa diverses beques per a joves

El consistori premiarà aquells participants que hagin arribat a l'excel·lència a partir de tres...

Enllaços recomanats: Premis cinema