L'Ajuntament de l'Escala ha celebrat la comissió d'estudi reclamada per l'oposició sobre el front marítim que considera que l'obra suposa una agressió excessiva al litoral. Les discrepàncies entre les dues parts es mantenen i el govern no farà canvis substancials a un projecte que ha d'acabar a finals de mes. Sí que va informar de petits canvis previstos com el revestiment de les escales i la rampa del Port d'en Perris amb pedra.

Al ple celebrat a principi de maig CiU, ERC i PP van reclamar la comissió i un ple extraordinari coincidint en el fet que no protegeix el llegat històric. La comissió s'ha celebrat però del ple extraordinari encara no han fet cap petició.

L'Ajuntament va convocar-la però, segons ha confirmat, no servirà perquè es modifiqui un projecte que s'està executant sobre el que es va aprovar i que està gairebé executat en la seva totalitat.

Del que sí es va informar els grups és que fruit del seguiment periòdic dels tècnics de l'Ajuntament i la direcció de l'obra s'ha decidit que els esglaons del fons de la platja del Port d'en Perris que estaven previstos de formigó, siguin forrats de granet. També s'ha decidit que la rampa lateral sigui forrada de pedra natural «amb l'objectiu de donar una major integració al conjunt».

L'Ajuntament està executant la segona fase de les obres de reforma del front marítim, des de la Punta al Port d'en Perris. Està previst acabar-la a finals de mes.