Figueres blinda la circulació a la zona de la plaça del Gra i els Monjos

La pacificació de carrers i els canvis de sentit converteixen en laberíntic el trànsit al sector del mercat de fruites i verdures · Entre els veïns hi ha divergències, uns han guanyat en «qualitat de vida i silenci», altres ho consideren «caòtic i vergonyós»

17.10.2017 | 10:03
El carrer Pi i Margall, pacificat i sense circulació.

L'Ajuntament de Figueres ja fa unes setmanes que ha reobert al trànsit els carrers de la zona de la plaça del Gra, uns treballs que han donat com a resultat la pacificació del sector dels Fossos i els Monjos. Per uns veïns, la prohibició de transitar-hi els ha permès «guanyar en qualitat de vida», però d'altres ho consideren una «vergonya».

Les obres han deixat una àrea parcialment pacificada, amb trams de carrers tallats amb pilones i d'altres amb direccions i sentits modificats. A més, la quantitat d'aparcaments s'ha vist reduïda dràsticament. Un dels exemples dels canvis de circulació és el carrer Pi i Margall que connecta transversalment la plaça de la Palmera amb la calçada dels Monjos. Ara una pilona bloqueja l'accés en cotxe i des d'aquí l'única manera d'accedir a la plaça del Gra és vorejant plaça Catalunya. La col·locació dels obstacles, però, s'ha realitzat respectant les entrades de garatges.

A més, amb la modificació vial, la plaça del Gra ha perdut un dels carrers d'accés: el del carrer Sant Francesc de Paula. Aquest connectava en línia recta el carrer dels Fossos -a la zona de la plaça de l'Escorxador-, amb la plaça del mercat de fruites i verdures, però ara el tram final ja no és transitable i obliga a desviar-se i trobar rutes alternatives. Tot i això la plaça manté els dos carrerons de sortida -Monjos i Concepció-, i limita el d'entrada des de la banda nord a només un: el carrer de Mar. D'altra banda, les modificacions impliquen per als conductors més temps, fer més volta i adaptar-se a la nova mobilitat de la zona.

Com sol passar, i més en assumptes de mobilitat, hi ha opinions de tot tipus entre els veïns de la zona. La Mercè, veïna del carrer Pi i Margall, ha vist com el trànsit davant de casa seva ha quedat reduït a zero. Viu en un dels carrers bloquejats amb obstacles i assegura que ha guanyat en silenci. «Abans era un constant anar i venir de cotxes i a tota velocitat, ara estem més tranquils», diu. A més, apunta que abans de la pacificació convivien amb escenes delictives entre els vehicles. Però hi ha opinions de tota mena. Un altre veí no està satisfet amb la pacificació i ho qualifica de «vergonya». «No entenc quin és l'objectiu d'aquests canvis absurds», apunta, i lamenta la pèrdua de places d'estacionament «que perjudica els veïns sense garatge».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cine Las Vegas, de Ventura Pons, en obres

El cine Las Vegas, de Ventura Pons, en obres

Ll'Ajuntament aprova una reserva de 200.000 euros per col·laborar en el projecte

L´antiga depuradora de Roses desapareix

L´antiga depuradora de Roses desapareix

Els treballs d'enderroc de l'antic edifici i instal·lacions de la depuradora de marisc de...

L´enderroc de l´antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d´acabar

L´enderroc de l´antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d´acabar

Els edificis estan gairebé retirats i el condicionament de l'espai s'espera que estigui enllestit...

Figueres aprova una reserva de 200.000 euros per les obres del cinema «Las Vegas»

Figueres aprova una reserva de 200.000 euros per les obres del cinema «Las Vegas»

L'Ajuntament de Figueres vol participar en les obres de reforma i està ultimant un conveni que...

Figueres aprova la creació d´una oficina municipal d´habitatge

L'ens ha de servir per unificar els serveis que actualment es gestionen des del Consell Comarcal i...

Enllaços recomanats: Premis cinema