L'Ajuntament de Llançà projecta la construcció d'una nova biblioteca, una inversió que des de fa anys s'espera. Ja es disposa de les imatges de com serà el nou equipament, que es preveu que sigui un edifici ampli amb jardins exteriors.

S'ha entregat el projecte bàsic a la Generalitat que és qui hauria d'assumir l'obra. La construcció s´espera que es pugui portar a terme l'any vinent.

Els serveis tècnics municipals han estat treballant en com serà el nou edifici. Estarà situat entre l´avinguda Europa i la Casa de Cultura. Tindrà una superfície d´uns mil metres quadrats i comptarà amb una àmplia zona enjardinada a l'exterior.

Els tècnics estan treballant en el detalls per tal de poder entregar el projecte executiu, segons informa l'Ajuntament, el juliol d'aquest any. Aquí es detallarà el cost que es creu que rondarà els 800.000 euros.

La biblioteca de Llançà, oberta a la Casa de Cultura el 2001, va ser un gran èxit des de la seva obertura, amb molta utilització. Té només cent metres quadrats i és insuficient per a les necessitats del municipi.

Des de fa anys es planteja la necessitat d´ampliar-la però la crisi va aturar aquesta possibilitat que es preveia per al 2007.