L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà afrontarà l'any que ve la darrera de les fases de rehabilitació del Terracotta Museu. Aquesta última intervenció puja un milió d'euros, la meitat dels quals els aporta l'Ajuntament i l'altra meitat prové d'una subvenció del fons europeu Feder. El consistori bisbalenc ha recuperat aquesta subvenció després que hi hagués de renunciar el desembre de l'any 2011 en no complir els requisits per rebre-la. L'alcalde la Bisbal, Òscar Aparicio (PSC), ha explicat que aquesta darrera fase d'obres tindrà una duració de nou mesos, durant els quals el museu podria restar obert si així ho permeten els treballs. Amb aquestes obres, que afecten l'antiga fàbrica i l'entrada al recinte, també es donaria per acabat aquest projecte i permetrien tenir l'espai "obert al 100%", ha comentat el batlle.

El 2011 la Generalitat va obrir un expedient per retirar la subvenció del Feder a l'Ajuntament bisbalenc. El motiu era que per rebre la subvenció l'obra havia d'estar executada, almenys, en un 70%. No obstant això, encara havia de ser adjudicada al constructor. Aparicio ha explicat que si la Generalitat revocava la subvenció, l'Ajuntament no podria haver optat a una nova ajuda del Feder durant cinc anys. Per aquest motiu el consistori va optar per renunciar-hi i tornar a presentar-se a la convocatòria, que de moment tira endavant per complir els plaços i tenir-ho tot enllestit durant el pròxim any.

Aquest és un dels elements de la memòria del pressupost pel 2014 que ha elaborat l'alcalde. Aquests comptes se sotmetran a aprovació en el ple d'avui: pugen 10.613.450 euros, dels quals 671.200 es destinen a inversions (com detalla la taula d'aquesta informació). Aparicio ha concretat que aquesta xifra es pot veure incrementada durant l'exercici i que, si bé pot recórrer a l'endeutament per finançar part d'aquestes inversions, el govern es guarda la sol·licitud d'un préstec "per si apareix la possibilitat de fer una obra important". El batlle destaca la bona situació de l'economia municipal sense haver apujat impostos.