Els Agents Rurals van comissar dissabte prop de 1.000 garoines que havien estat pescades de forma il·legal a Begur. Van enxampar tres homes que estaven agafant els eriçons de mar i els anaven posant en saques per, després, presumptament posar-los a la venda.

Els fets van succeir el dissabte al matí quan una patrulla marítima que estava recorrent la costa i feia el camí a peu va veure com tres homes estaven agafant gran quantitat d'aquest animal marítim a la cala d'Aiguafreda.

Un cop allà, els van fer mostrar els eriçons i els agents van sospitar de seguida que n'hi havia massa quantitat per ser pesca recreativa. Els van demanar la llicència i van comprovar que no en tenien. Fruit d'això, els Agents Rurals van aixecar acta i van iniciar la corresponent denúncia, que acabarà amb un sanció econòmica.

A la mateixa zona, els Agents Rurals també van aixecar acta a una altra persona que agafava garoines, perquè tenia la llicència caducada.

Un cop els agents van haver recomptat totes les garoines comissades, prop d'un miler, van tornar-les a llançar al mar, perquè es tracta d'un animal que encara estava viu i per tant, es podia tornar a introduir al seu medi natural, segons fonts del cos.

La garota és una espècie que es troba sota una normativa i la pesca i la seva comercialització es troben regulades. Per agafar garoines per al consum propi cal la llicència de pesca recreativa. I com a màxim, es poden agafar 150 garotes per llicència i dia, cosa que els tres homes que van enxampar a la cala d'Aiguafreda no estaven pas fent ni tampoc tenien cap tipus de permís.

Pel que fa a la comercialització dels eriçons de mar es troba reservada als mariscadors professionals, que compten amb una autorització. La capatura màxima professional és de 150 quilos per llicència i dia.

Ara és època de pesca de garotes -la campanya va de l'1 d'octubre i acaba el 31 de març- i són unes espècies que només es poden agafar en apnea a mà o amb garotera tradicional i a més, està prohibit agafar-ne a més de 10 metres de fondària.