La Fundació Richi Contra el Càncer Infantil ha posat en marxa una iniciativa per identificar joves talents entre els estudiants de primer i segon de batxillerat de Catalunya i promoure des de les aules l'excel·lència acadèmica. Batejada com Richi Talents, la proposta busca fomentar la creativitat i la innovació a través d'un certamen que premiarà la proposta i el desenvolupament de treballs d'investigació en aquelles àrees pròpies del currículum de batxillerat: ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials i arts.

Els alumnes competiran en representació dels seus respectius centres educatius i el seu esforç i treball seran distingits amb diferents honors i premis.

Els participants gaudiran de la possibilitat de realitzar pràctiques d'estudi en institucions de recerca de primer nivell del nostre país com l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) o l'Hospital Sant Joan de Déu, entre altres moltes entitats. A més, els estudiants tindran l'al·licient de poder assistir a estiu a Richi Talents Summer Camp a Boston, que s'impartirà en anglès. Paral·lelament, els nous talents i els seus col·legis seran els protagonistes en una conferència temàtica que se celebrarà a Barcelona el març de 2016.