El govern de Begur aprova un pressupost de 10,7 milions

04.11.2015 | 07:19

El ple de l'Ajuntament de Begur va aprovar inicialment -amb l'abstenció de CiU- el pressupost de l'any vinent, que puja a 10,7 milions, un 4,82% més que els comptes d'aquest any. L'increment és del 14,36%, en les inversions reals, que sumen 2,6 milions d'euros. Entre les principals accions programades hi ha la construcció d'una caldera de biomassa per donar calefacció i aigua calenta a l'escola Dr. Arruga i al pavelló poliesportiu (100.000 euros), la construcció d'un carril bici al vial de circumval·lació amb serveis d'aigua i clavegueram (750.000 euros), el rescat de la concessió dels aparcaments de l'11 de Setembre (125.000 euros) i de la cruïlla de sa Riera (67.000 euros), i el Camí de l'Aigua d'Esclanyà (50.000 euros). Altres inversions són, amb contribucions especials i quotes urbanístiques, els projectes d'urbanització de Mas Mató (800.000 euros) i de Son Ric S-4 (320.000 euros).
L'alcalde, Joan Loureiro, va recordar que hi ha una contenció del capítol de personal, seguint el que marca l'Estat, però el govern ha decidit recuperar el pla de pensions del personal (23.000 euros). A més, es vol augmentar les places d'agents interins i les places provinents de la bossa de treball. «Volem ajudar les persones més afectades per la crisi actual», va afirmar Loureiro. Respecte al capítol 2, el de servei, hi ha un increment de la partida destinada a les zones verdes i camins (85.000 euros).
Al mateix temps, el govern begurenc ha decidit mantenir totes les aportacions a les entitats i associacions locals, si bé hi ha un increment del destinat a les dues escoles, passant de 6.800 a 15.000 euros. S'incrementa la partida destinada a la conservació de façanes (15.000 euros) de cares a millorar la imatge del municipi, que es complementarà amb una línia de subvencions per a comerços i terrasses.
En l'àmbit de Serveis Socials, l'alcalde va manifestar que s'incrementa la partida de la signatura del conveni amb el Consell del Baix Empordà per fer la prestació dels serveis. Això, segons Loureiro, es concretarà en més dies de la presència de l'assistenta social, a més de la incorporació d'un psicòleg i una educadora social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema