El ple de l'Ajuntament de Begur va aprovar inicialment -amb l'abstenció de CiU- el pressupost de l'any vinent, que puja a 10,7 milions, un 4,82% més que els comptes d'aquest any. L'increment és del 14,36%, en les inversions reals, que sumen 2,6 milions d'euros. Entre les principals accions programades hi ha la construcció d'una caldera de biomassa per donar calefacció i aigua calenta a l'escola Dr. Arruga i al pavelló poliesportiu (100.000 euros), la construcció d'un carril bici al vial de circumval·lació amb serveis d'aigua i clavegueram (750.000 euros), el rescat de la concessió dels aparcaments de l'11 de Setembre (125.000 euros) i de la cruïlla de sa Riera (67.000 euros), i el Camí de l'Aigua d'Esclanyà (50.000 euros). Altres inversions són, amb contribucions especials i quotes urbanístiques, els projectes d'urbanització de Mas Mató (800.000 euros) i de Son Ric S-4 (320.000 euros).

L'alcalde, Joan Loureiro, va recordar que hi ha una contenció del capítol de personal, seguint el que marca l'Estat, però el govern ha decidit recuperar el pla de pensions del personal (23.000 euros). A més, es vol augmentar les places d'agents interins i les places provinents de la bossa de treball. «Volem ajudar les persones més afectades per la crisi actual», va afirmar Loureiro. Respecte al capítol 2, el de servei, hi ha un increment de la partida destinada a les zones verdes i camins (85.000 euros).

Al mateix temps, el govern begurenc ha decidit mantenir totes les aportacions a les entitats i associacions locals, si bé hi ha un increment del destinat a les dues escoles, passant de 6.800 a 15.000 euros. S'incrementa la partida destinada a la conservació de façanes (15.000 euros) de cares a millorar la imatge del municipi, que es complementarà amb una línia de subvencions per a comerços i terrasses.

En l'àmbit de Serveis Socials, l'alcalde va manifestar que s'incrementa la partida de la signatura del conveni amb el Consell del Baix Empordà per fer la prestació dels serveis. Això, segons Loureiro, es concretarà en més dies de la presència de l'assistenta social, a més de la incorporació d'un psicòleg i una educadora social.