Els promotors del futur Hotel Elke, a la rambla del Portalet de Sant Feliu de Guíxols, reprendran les obres per a la construcció de l'immoble aquest dimecres. Així ho ha comunicat el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs (TSF), davant del cert neguit que havia provocat entre alguns ciutadans el fet que l'obra hagi estat aturada almenys tres mesos. Saballs ha informat que ja s'ha fet l'acta de replanteig i ha concretat que la demora en l'inici de la construcció -fins ara s'ha enderrocat els edificis que conformen l'illa, entre ells, els antics hotels Rex I i Les Noies, provinents de l'herència dels germans Anlló- ha estat perquè els promotors valoraven els diferents pressupostos que tenien per aixecar l'establiment hoteler.

El que sí queda pendent per resoldre és que passarà amb la façana que està dempeus a la rambla del Portalet, ja que s'ha de decidir si s'enderroca o no. El regidor d'Urbanisme ha explicat que el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya -organisme de la Generalitat- ha d'entrar la setmana que ve l'informe que determini què s'ha de fer: si es poden treure i, per tant, col·locar-los a la paret que es construeixi o, si per contra no es poden extreure i s'ha de conservar la paret.

Aquesta situació es deu al fet que la façana de la rambla del Portalet està exempta, cosa que li provoca problemes d'estabilitat. Els promotors no la van enderrocar perquè, a més dels gravats, la cornisa i les baranes també estan catalogats i s'han de conservar -si bé l'extracció d'aquests elements de la paret no representa excessives complicacions-.

Saballs ha afegit que els originals dels tres elements que s'han de preservar de la façana són els que hi seguiran en el futur, tant si s'enderroca la paret com si es manté. En aquest darrer cas, els promotors hauran de reforçar els fonaments de la façana perquè no s'ensorri.

No és l'única façana que ha de conservar el futur Hotel Elke. L'altra és la de l'antic Chic Bar, però aquesta no presenta problemes estructurals per a conservar-la.