Un cop recuperada la platja dels Griells, a l'Estartit, els camions ja poden recórrer tota la platja fins a la Pletera, on des de dimarts aboquen la sorra dragada al port de la vila. Ahir, la maquinària va començar a regenerar les dunes de la Pletera, segons va explicar el director del Club Nàutic Estartit, Eugeni Figa. El Club és el que s'encarrega de l'operació i preveu tenir enllestit tot el transport a principis de la setmana que ve. D'aquesta manera, el Club també rehabilitarà l'aparcament de la platja que durant tot l'hivern ha estat ocupat, de manera progressiva, per l'aplec de sorra.

El director del Club Nàutic calcula que l'arena que servirà per regenerar les dunes de la Pletera té un volum d'uns 10.000 metres cúbics. La intenció era dipositar-n'hi uns 14.000, però la llevantada que la setmana passada es va endur la sorra dipositada als Griells, cosa que va obligar a abocar-n'hi més, ha reduït el volum de sorra per a la Pletera.

Quant a les obres de renovació de la dàrsena esportiva, el Club preveu executar la primera fase fins Sant Joan. Aleshores, només hauria d'enllestir elements menors com mobiliari i enjardinament.

D'altra banda, aquest dissabte se celebra el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 amb diverses activitats vinculades a la difusió del projecte Life Pletera. Al matí, els responsables del projecte han organitzat una jornada de portes obertes i dues visites guiades a l'àmbit d'actuació. Els visitants podran veure l'avançat estat en què es troben les obres, que ja han encarat la recta final del procés de desurbanització i restauració ambiental. Aquesta és la fase del projecte que implica més moviment de terres i inversió. Podran veure in situ que ja s'ha completat la retirada del passeig marítim.