Els Mossos d'Esquadra han detingut avui cinc persones més, que se sumen a l'arrestat avui amb anterioritat, per la mort del president de la FOEG Jordi Comas (FOEG) Jordi Comas, el 18 de novembre del 2012, informa la policia catalana.

Els arrestats són presumptes delinqüents d'origen marroquí i albanokosovar relacionats amb l'assalt i la mort del president de Comas segons els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), que han estat darrere d'aquests dos grups criminals des de fa més de tres anys.

Els agents han muntat diversos operatius per detenir dos dels sospitosos a Barcelona, uns altres dos a Palafrugell (Baix Empordà) i els dos últims a Platja d'Aro (Baix Empordà).

A més d'aquestes sis detencions, estan emeses quatre Ordres Europees de Detenció i Entrega (OEDE) per a d'altres sospitosos d'haver participat en l'assalt i els investigadors tenen previst detenir en els pròxims dies a tres persones més relacionades col·lateralment amb el cas.

Als detinguts se'ls acusa en principi dels delictes d'assassinat, robatori amb violència i de pertinença a grup criminal.

El jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que porta el cas, manté el secret del sumari.

Sobre les 22.00 hores del diumenge 18 de novembre, el conegut empresari i la seva dona eren a casa seva, en primera línia de mar a Platja d'Aro, quan tres encaputxats vestits de negre van entrar, els van amenaçar perquè els donessin les joies i els diners i els van lligar de peus i mans.

La dona va resultar amb ferides lleus, però Comas, que es va resistir, va acabar mort asfixiat perquè li van posar un mocador a la boca perquè no cridés.

Després de registrar tota la casa els lladres se'n van anar i la dona va aconseguir deslligar-se i alertar Emergències.

Es dóna el cas que a final d'octubre ja havien intentat robar-los, però aquell dia l'empresari hoteler es dirigia al seu domicili quan va veure uns homes vestits de negre i que saltava l'alarma.

Ho va denunciar als mossos i es va disposar a augmentar les mesures de seguretat, però encara no li havia donat temps a fer-ho.

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir la nit del 18 de novembre del 2012. Jordi Comas estava a casa seva, situada a primera línia de mar de Platja d'Aro, quan tres assaltants van irrompre a l'habitatge. Els lladres van lligar la seva dona i van acabar amb la vida de l'empresari. A Comas, el van lligar i emmordassar a la planta de baix i, segons l'autòpsia, l'empresari va morir per asfíxia perquè li van obstruir les vies respiratòries.

Els assaltants van regirar la casa i es van endur joies i altres objectes de valor. El detingut passarà a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols a finals de setmana. El cas continua sota secret de sumari. Segons han confirmat fonts de la investigació, a l'arrestat li podrien imputar delictes d'assassinat, robatori amb violència i, també, pertinença a grup criminal.

Aquella nit no era la primera vegada que uns lladres intentaven robar a l'habitatge. De fet, poc abans, a finals d'octubre, l'empresari va patir un intent de robatori i, arran d'això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat. Quan els lladres van cometre l'assalt violent fatídic, però, encara no havia tingut temps d'instal·lar el nou sistema de seguretat.