L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CDC), va mostrar-se ahir decebut amb l'acord -«principi d'acord»- de govern que divendres a la nit van tancar els grups municipals d'ERC-Junts i UPM i va atacar directament el seu exsoci republicà, Josep Maria Rufí, de la situació actual, a les portes d'una moció de censura que portarà els quatre regidors convergents de l'equip de govern a l'oposició. L'encara batlle va afirmar que «l'ànsia de poder de Rufí me fa fora de l'alcaldia» i va acusar a ERC-Junts de maniobrar des de fa temps amb l'objectiu d'expulsar CDC del govern. Cordon va afegir, respecte del pacte de govern, que «no entenc la decisió» d'UPM ja que el seu portaveu Jordi Colomí la va justificar perquè amb ERC-Junts fan un govern més fort.

El batlle va exposar que el cartipàs que havien parlat responia a les exigències d'UPM, amb Urbanisme, Planejament, la brigada, Recursos Humans, la Policia Local i Comunicació i la primera i la segona tinença d'alcaldia per als regidors de Colomí. De fet, el batlle va oferir-li més del que demanava: l'alcaldia durant els tres anys que queden de mandat. Aquest era el pacte que fa un any havien acordat aquestes dues forces i LEST, però finalment Cordon es va fer enrere. Ara, Colomí ja havia manifestat el rebuig a repetir aquella situació perquè no havia arribat a bon port i apostava per centrar-se en els projectes per al municipi.

Cordon encara va fer una darrera oferta abans de l'assemblea d'UPM del divendres: CDC facilitaria la investidura del candidat d'UPM a les municipals de 2019 si era la llista més votada. Finalment, la decisió d'UPM és pactar amb ERC-Junts. Cordon no comparteix que hi hagi temes com la zona esportiva que estiguin encallats i va afirmar que Torroella «torna a l'època més fosca, quan Rufí va ser alcalde (del 2009 al 2011), els dos pitjors anys per al municipi, i ara el tindrem tres anys perquè la moció de censura no es podrà canviar». En aquest sentit va recordar que «ERC torna a tenir sota el seu paraigües UPM, que ja va destrossar el mandat de 2007 a 2011».

Compromís amb la ciutadania

L'alcalde va concloure que té «un compromís amb la ciutadania fins al 2019 i estaré aquests tres anys a l'oposició». Una altra cosa, va concretar, serà què passarà quan s'acabi el mandat. ???El regidor de la CUP, Robert Huertas, va confirmar ahir la decisió de l'assemblea local del partit que donaran suport a una moció de censura que acomiadi els convergents del govern local. Sobre la possibilitat d'entrar al nou executiu, Huertas va precisar que han d'anar pas a pas i que l'assemblea encara té temps per decidir si pacten amb ERC-Junts i UPM i amb quines condicions. Per la seva banda, LEST celebra demà una assemblea per prendre aquesta decisió.

La regidora Sílvia Comas va expressar ahir que la voluntat de les dues regidores és entrar al govern amb l'objectiu millorar l'entitat municipal descentralitzada i les relacions amb l'Ajuntament, que aquest primer any de mandat han estat dolentes. Alhora, defensarà l'acord amb ERC-Junts i UPM per «responsabilitat» i per «garantir l'estabilitat del govern» ja que amb l'entrada de LEST assoliria nou regidors, la majoria absoluta, enfront dels vuit de la minoria del govern de CDC i ERC-Junts.