L'area de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós en coordinació amb l'empresa Urbaser, concessionària al municipi de la neteja viària i neteja de platges, ha iniciat el reforç del servei de neteja al municipi, aportant més recursos a l'activitat ordinària. Aquests serveis extraordinaris tenen un cost total de 12.573,11 euros.

Aquest augment es basa tant en l'increment d'operaris (es passa de 13 operaris en horari diürn d'hivern, a 28 operaris ara amb aquest reforç) com en el de la freqüència de serveis. L'operatiu s'allargarà fins al 31 d'agost coincidint amb el període de màxima ocupació turística al municipi.

Aquests serveis complementaris permeten destinar més peons a la neteja viària, incrementant la freqüència de pas en zones d'escombrada i principalment en aquells àmbits de la vila de molta afluència de gent, o bé augmentar altres serveis com el buidatge de papereres de carrers i platges.

Durant aquest any, l'Ajuntament de Palamós també ha contractat nous serveis extres per millorar la neteja viària del municipi, han informat fonts municipals. Es tracta de l'augment del servei de reg de carrers; el de la neteja amb aigua a pressió de l'exterior de contenidors i el seu entorn; el reforç també amb aigua a pressió per a la neteja de les voreres, així com el reforç amb una màquina decapadora per polir les taques que es detecten en carrers i places. Aquest darrer servei té lloc durant els mesos de juliol i agost amb un total de sis jornades cada mes. L'actuació es fa amb una màquina que permet aplicar sobre la taca detectada aigua a pressió a una temperatura de 90 graus.