Les actuacions sobre el terreny de la reinvidicada rehabilitació del passeig marítim del Molinet de l'Estartit han començat aquesta setmana. L'Estat espanyol va adjudicar l'obra a primers de juliol per un import de 575.204,34 euros (sense IVA) i la seva execució tindrà un termini de sis mesos. L'objectiu és que estiguin enllestides per la propera Setmana Santa. Aquests dies, els operaris estan senyalitzant l'àmbit d'actuació i la setmana vinent ja hi actuarà la maquinària pesada, han informat des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

El projecte que s'executarà ha tingut en compte l'alt valor natural del paratge i la seva integració paisatgística. El tram objecte de rehabilitació és el comprès entre el darrer espigó i el cap de la Barra (260 metres). El nou passeig tindrà una amplada de set metres i dos trams clarament diferenciats, un dels quals estarà reservat a vianants i bicicletes.

En el primer tram (130 metres) hi haurà un carril de tres metres, amb paviment d'aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de quatre metres per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes, al costat de mar, a tocar amb el mur de contenció i amb vistes a les illes Medes. El segon tram (130 metres) estarà destinat exclusivament a vianants i ciclistes, que disposaran d'una calçada de set metres d'amplada, pavimentada amb llambordes. Parcialment, en la part est a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada enjardinada, que potenciarà l'ús de mirador sobre les Medes, amb mobiliari urbà de bancs i lloses de pedra de sant Vicenç, han afegit les fonts municipals. No es preveu una zona d'estacionament, però es reservaran espais per a càrrega i descàrrega.

Les obres començaran amb la retirada dels serveis existents i la demolició del paviment i d'un mur. S'excavarà la part posterior del mur per després consolidar-lo. Entre altres actuacions de reforç del mur que dóna al mar es col·locarà pedra de 800 a 1.200 quilos a l'escullera. En el tram de mur més erosionat s'hi col·locaran blocs de pedres de 4.000 a 6.000 quilos. Quant als dos trams de mur deteriorats, se'n construiran de nous.