Alliberen 800 exemplars de fartet a les llacunes de la Pletera, a l'Estartit

L'acció es va fer per preservar aquesta espècie, que es troba en perill d'extinció a la Mediterrània

14.11.2016 | 07:10
L´alliberament es va fer tant a les basses noves com a les velles

Un total de vuit-cents exemplars de fartet (Aphanius iberus) van ser alliberats ahir als aiguamolls costaners de la Pletera, recuperats després d'haver-se cobert per un fallit projecte d'urbanització que es va dur a terme a la localitat de Torroella de Montgrí, en ple Parc Natural del Montgrí.

Segons va informar l'ajuntament, tota la intervenció s'emmarca en el projecte europeu Life Pletera i l'acció d'ahir correspon a un acord amb el Parc Natural del Delta de l'Ebre i el seu centre ictiològic.

El 2015, 200 exemplars de fartet van ser capturats a la Pletera i van ser traslladats a dues basses controlades i diferenciades del Delta de l'Ebre per evitar que els perjudiquessin els treballs de naturalització que es portaven a terme als aiguamolls. A Tarragona es van reproduir i, ahir, es van alliberar en el seu lloc originari, encara que un centenar encara són al centre ictiològic.

El fartet és un peix endèmic de la península Ibèrica que es troba en greu perill d'extinció, que habita en aiguamolls amb aigües d'alt índex salí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema