L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va respondre ahir el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, qui el dia anterior havia instat l'Ajuntament a aturar les obres del xalet del Golfet fins que es resolguin els recursos contenciós administratiu que han presentat l'administració catalana i l'associació Salvem el Golfet. El batlle palafrugellenc va mostrar la seva sorpresa davant de la sol·licitud de Serra de suspensió de les obres quan la Generalitat no ho ha demanat a través d'unes mesures cautelars en el recurs que ha presentat al jutjat. «Si la Generalitat vol instar la suspensió de les obres, ja té el procediment per fer-ho davant del jutge amb les mesures cautelars», va insistir.

El síndic de greuges ja havia demanat l'aturada de les obres i, dijous, ho va fer Agustí Serra. A l'alcalde de Palafrugell li xoca que el director general d'Urbanisme ho fes a través dels mitjans de comunicació, però no ho hagi fet a través del recurs contenciós administratiu. En aquest sentit, Juli Fernández va manifestar que l'obra de la casa del Golfet ha d'estar acabada el proper mes de maig i que, actualment, ja se n'ha construït més del 80%, de manera que si la Generalitat acaba sol·licitant l'aturada com a mesura cautelar -la pot demanar en qualsevol moment del procés-, si el jutjat l'acaba dictant potser ja no tindrà cap efecte perquè la construcció estarà enllestida.

Per Fernández, la incoherència de l'actuació d'Urbanisme de no plantejar l'aturada de les obres judicialment, però sí davant de la premsa, respon al fet que Agustí Serra va voler treure's la pressió mediàtica de sobre.

L'alcalde de Palafrugell, però, va anar més enrere i va preguntar-se per què Urbanisme no va demanar aturar les obres davant d'un jutjat fa quinze mesos, quan un tècnic de la Direcció General va visitar l'Ajuntamet durant tres mesos per repassar l'expedient del xalet -fruit d'aquest examen són les tres resolucions que Urbanisme va dictar a l'agost i que instaven l'Ajuntament a anul·lar les llicències per suposades irregularitats.

Fernández, doncs, va mostrar-se decebut amb el paper que ha jugat la Generalitat i va afirmar que «hem trobat a faltar la relació de cooperació i col·laboració entre administracions».Fernández, tranquil

L'alcalde va afegir que el cas del Golfet no el té preocupat perquè els informes interns i externs que ha sol·licitat sobre aquest assumpte posen de manifest que l'Ajuntament ha actuat d'acord amb la legalitat. En aquest sentit, va recordar que, amb aquests informes que diuen que l'actució municipal «s'ajusta a la llei», no pot ordenar l'aturada de les obres perquè el promotor podria demandar-lo i que l'Ajuntament hagués de fer front a una indemnització.

Fernández ja va aturar les obres el passat mes d'agost, i no va aixecar la suspensió fins al 15 de desembre, quan el promotor va reajustar els treballs que s'havien fet fora de la llicència d'obres i legalitzar-ne d'altres, com ara els murs de contenció de terres.