L'import de la paga doble d'estiu, la primera que cobren des que es va rubricar un acord judicial el mes de febrer, ha reobert el conflicte laboral a la residència asil Surís de Sant Feliu de Guíxols. Amb l'aplicació del nou conveni, sindicats i gerència fan interpretacions oposades del seu contingut, motiu pel qual UGT ha portat aquesta diferència al Tribunal Laboral de Catalunya.

UGT entén que la paga del mes de juny s'hauria d'haver abonat en la seva totalitat apel·lant a l'article 21 del nou conveni, i no la part proporcional d'un semestre, com fan els responsables, exposa el sindicat. «La gestora i el consistori estan tractant la plantilla com si l'inici de la seva vida laboral en aquesta empresa fos l'1 de gener del 2017», afirma el sindicat. Per aquesta raó denuncien que la pràctica és un «abús de dret».

El febrer d'aquest any, el comitè d'empresa de l'asil Surís van aconseguir, a les portes del judici, equiparar els sous i el conveni amb els de la residència i centre de dia Guíxols Gent Gran.