La presentació de la moció, que es votarà el proper 18 de novembre, suposarà el retorn a l'alcaldia del convergent Manel Montalban, que ja va ocupar el càrrec entre el 1995 i el 2007. La moció s'ha presentat amb el suport de la regidora no adscrita Anna Ruiz, anterior membre del govern, i Montalban diu que no li fa por que el portin davant la comissió contra el transfuguisme perquè 'el primer és l'interès del poble'.

Les tensions dels darrers mesos entre l'oposició de Mont-ras i l'equip de govern, encapçalat pel grup independent Mont-ras al Cor, s'han traduït aquest dijous amb la presentació d'una moció de censura. La moció, que ja s'ha entrat a l'Ajuntament, l'han consensuada els quatre regidors de CiU a l'oposició i la regidora no adscrita Anna Ruiz, que el passat febrer va decidir abandonar l'equip de govern.

De fet, la corda ja s'havia tensat en el passat ple municipal, quan l'oposició va demanar a l'alcaldessa que dimitís i aquesta els va reptar a presentar una moció. 'Això va ser la gota que ha fet vessar el got, perquè després de negar-se amb rotunditat a dimitir, ens va reptar a presentar la moció de censura', ha explicat el portaveu de CiU Manel Montalban.

Montalban ha argumentat que els motius que els han portat a presentar la moció 'són molts', però que bàsicament es poden resumir en tres raons significatives. 'L'equip de govern porta des del mes de febrer en minoria, i durant tots aquests mesos ha estat incapaç d'aconseguir suport per governar', ha explicat el portaveu de CiU. A més, l'oposició també critica que encara no s'hagin aprovat els pressupostos per a l'any 2008, quan s'està a les portes del 2009.

I, per últim, els impulsors de la moció ressalten que, durant tots aquests mesos de 'desgovern i ingovernabilitat' l'alcaldessa Mercè Català no s'hagi sotmès a una moció de confiança 'veient com funciona el govern', segons indica Montalban. La moció, que es votarà el proper 18 de novembre a les 12 del migdia suposarà el retorn a l'alcaldia de Manel Montalban, que ja havia ocupat el càrrec durant els tres mandats anteriors.

'A les darreres eleccions CiU es va quedar a vuit vots d'assolir la majoria absoluta, i vam veure com quedàvem fora de l'equip de govern per un pacte de darrera hora', indica Montalban. I hi afegeix: 'Ara podem afirmar sense cap rubor que presentem la moció perquè el govern no s'ha sabut administrar i, fins i tot, s'ha trencat'.

Sense por de ser declarats trànsfugues

Manel Montalban també ha afegit que no tenen 'cap por' que se'ls pugui acusar de trànsfugues i se'ls porti davant la comissió que ho valora. 'Som conscients d'això, però ens hem informat i estem disposats a sacrificar-nos per al poble', ressalta el portaveu de CiU.

Montalban també ha indicat que, de moment, encara no han parlat sobre els càrrecs que ocuparà cadascun dels regidors un cop la moció de censura tiri endavant. D'ençà que Anna Ruiz va abandonar l'equip de govern, Mont-ras al Cor governa en minoria amb el PSC.

En total, a més de l'alcaldessa, els independents tenen dos regidors als quals cal sumar el del PSC, que va formar pacte amb ells. A l'oposició, a més de la regidora no adscrita, hi ha quatre regidors de CiU. Tots cinc, per tant, tenen força per tombar l'actual govern.