El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va atorgar ahir les 83 freqüències que operaran a territori català en freqüència modulada (FM). D'aquestes 27 corresponen a la província de Girona però sols una pertany a un grup gironí, en concret, D-9 Comunicació, darrere de la qual hi ha Televisió Costa Brava. La resta ha anat a parar a grups de comunicació que des de sempre han rebut la majoria de concessions.

D'aquestes, el Grup Godó n'ha obtingut 17 (8 a Girona), el Grup Flaix dels periodistes Miquel Calzada i Carles Cuní n'ha aconseguit 12 (3 a Girona), Teletaxi, de Justo Molinero -grup ben tractat pels diferents governs de Jordi Pujol-, n'ha obtingut 12 (5 a Girona) i 9 freqüències més han estat per a la Cadena SER (4 a Girona). El Grup Planeta n'ha obtingut 8 (2 a Girona) i Ràdio Estel n'ha aconseguit 4. En total s'havien presentat un total de 1.279 sol·licituds, que corresponien a 73 empreses licitadores.

La majoria de freqüències corresponien a llocs allunyats de l'àrea metropolitana. En aquest sentit, les zones on més freqüències s'han tret a concurs eren Osona, Lleida, el Bages, el Garraf, Girona, Olot, totes les comarques dels Pirineus, Tarragona, Tortosa i el Maresme.

La majoria de les 83 freqüències adjudicades ja emetien des de l'any 2002, quan el Govern les va adjudicar de manera temporal a l'espera de l'adjudicació definitiva. El CAC va obrir el procés després que s'anunciés el concurs públic el desembre del 2007. El termini de presentació de sol·licituds es va tancar el febrer d'enguany i el CAC va obrir les pliques el 14 d'abril. Va ser ahir divendres quan el ple d'aquest organisme es va reunir per prendre la decisió final. Aquesta adjudicació, vestida amb l'aparença de concurs, és la primera que fa el Consell de l'Audiovisual. Segons l'organisme, aquest és el "model existent" a la majoria de països de la Unió Europea (on els respectius governs han deixat de ser els òrgans reguladors de les llicències de ràdio). Els membres del CAC, però, estan designats pels partits polítics