El conseller del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Rafael Jorba Castellví, va assegurar ahir que aquest organisme no ha pres "cap freqüència a cap emissora".

Així ho va indicar a preguntes dels periodistes després de participar en les V Jornades Nacionals de Justícia i Comunicació que se celebren a València, organitzades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La cadena COPE va denunciar la setmana passada que el Consell Audiovisual de Catalunya li ha "arrabassat" dues de les seves freqüències en aquesta comunitat, en concret una a Lleida (99.7 de FM) i una altra a Girona (97.4 de FM), adjudicades a altres operadors, decisió que l'emissora ha anunciat que recorrerà.

Segons que va explicar Jorba, les freqüències esmentades "van ser distribuïdes com a emissores pilot en un conveni de l'any 2003 i no hi havia cap títol habilitant".

Va recordar que el mes de maig passat quatre concessions de la cadena COPE -dues a Barcelona, una a Manresa i una altra a Tarragona- es van renovar per deu anys, fins a l'any 2018, "com no podia ser d'una altra manera".

"El CAC no només no ha pres concessions a la COPE, sinó que ha renovat quatre concessions a aquesta cadena", va concloure el conseller del CAC.