El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Josep Maria Carbonell, va assegurar ahir que les concessions de freqüències de ràdio es va fer amb la màxima independència "possible". Carbonell va defensar la "transparència i claredat" de tots els membres de l'organisme a l'hora d'aprovar les concessions de 83 freqüències de ràdio el passat 7 de novembre.

En una entrevista a TV3 realitzada ahir, Carbonell va dir que la concessió de llicències es va fer amb base a uns criteris "objectius, transparents i proporcionats" i que el CAC va actuar amb "independència i rigor". El president del CAC també va recordar que el govern espanyol fa dos anys que va obrir el concurs de FM i ho té aturat.

El president del CAC va explicar que deu persones varen treballar durant sis mesos per mirar 1.279 pliques, en total 14.000 folis, va dir. Carbonell va defensar la "llibertat" i "independència" política dels consellers del CAC i va dir que tots els consellers han tingut accés a les proposicions presentades i el procediment ha estat "estrictament administratiu".

Respecte les acusacions que li han fet d'afavorir Ràdio Estel en detriment de la COPE pel seu catolicisme, Carbonell va reconéixer que és catòlic practicant però va afegir que no creu que estigui renyit amb el càrrec de president del CAC. "O és que el president del CAC no pot tenir creences ni idelogia?", va dir. En aquest mateix sentit va assegurar que Jiménez Losantos no li treu la son perquè té la consciència molt tranquil·la.

Carbonell també va assegurar que actualment es compleixen els acords respecte a la presència del català en les emissores que emeten a Catalunya tot i que va matisar que el CAC no té competències sobre les emissores estatals.

Finalment Carbonell va reconèixer que reben moltes pressions tant dels partits polítics com dels grups de comunicació però va assegurar que no es deixen pressionar. En aquest sentit va recordar la troballa d'un micro en el seient d'un conseller a la sala de plens el mateix dia de la concessió de les llicències. Carbonell va assegurar que va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i va avançar que ahir es podria saber alguna cosa de les investigacions.