Distingit Sr. Porta,

Aquest mes s'ha produït una gran alarma social sobre la corrupció generalitzda de la Fundació del Palau de la Música que tres administracions -la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Estat central- s'han mostrat incapaces de controlar malgrat els molts milions en subvencions entregats. En un programa de televisió sobre la corrupció el 80% dels espectadors han votat que la corrupció és generalitzada a Catalunya. La nostra greu preocupació és que no passi a Òmnium Cultural exactament el mateix, amb una fundació creada per la mateixa persona que treu la propietat dels socis i cobra les subvencions. Ja vàrem avisar dels perills que representa aquesta separació dels socis del control dels ingressos, despeses i la propietat. El mateix advocat que ha muntat i participava en la Fundació del Palau de la Música també ha muntat i participa en la Fundació Òmnium. Com a persones estretament vinculades a Òmnium Cultural voldríem demanar-li:

1) Apartar immediatament de les seves funcions externes o internes l'advocat fins que no s'hagin aclarit totes les seves responsabilitats.

2) Demanar a l'Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes que inspeccionin els llibres de la Fundació Òmnium des de la seva creació.

3) Presentar els resultats de la inspecció pública en una Assemblea Extraordinària de Socis per treure'n les consequències.

4) Fer pública a la web a partir d'ara mateix tota la comptabilitat de la Fundació Òmnium des de la seva creació.

Agraint que prengui aquestes urgents mesures en un cas que ha generat una greu preocupació cívica i nostra com a socis que tant estimem Òmnium Cultural.