L'exdiputat del PSC Luis García Saez "Luigi", presumpte "cervell" de la trama de corrupció urbanística a Catalunya que s'investiga en l'"operació Pretòria", va sortir ahir de la presó després d'haver abonat la fiança de 500.000 euros imposada pel jutge Baltasar Garzón.

Segons que van confirmar fonts pròximes al cas, Luis García va abandonaf Can Brians II, després d'aconseguir reunir els diners de la fiança que el jutge de l'Audiència Nacional li va imposar fa dues setmanes. Luis García, que anava acompanyat per un dels seus advocats, va limitar-se a respondre a les preguntes dels periodistes que esperaven la seva sortida que es troba "molt bé".

D'aquesta forma, ja no queda a la presó preventiva cap dels vint imputats en la causa de corrupció urbanística que va sacsejar l'"oasi català".

"Luigi" es trobava a Brians II des del passat 30 d'octubre, després que el passat 14 de desembre la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional va acordar mantenir-lo a la presó per considerar que hi havia un "elevat risc" de destrucció de proves.

Garzón va imputar a l'exdiputat del PSC els delictes de blanqueig de capitals, associació il·lícita, tràfic d'influències, frau en subvencions i falsedat documental al considerar-lo el "nexe d'unió" dels altres imputats amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i, "especialment", amb l'exalcalde d'aquesta localitat, Bartomeu Muñoz, en llibertat amb fiança de 500.000 euros.

Entre els imputats figuraven també els exalts càrrecs de la Generalitat en l'etapa de CiU Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, als quals Garzón va deixar en llibertat amb fiança d'un milió d'euros al desembre, encara que l'Audiència Nacional va rebaixar aquesta quantitat a 200.000 euros.