La ronda del Baix Maresme, entre Montgat i la futura ronda de Mataró, suposarà una inversió de 215 milions d'euros i estarà finalitzada entre finals de 2015 i inicis de 2016, segons que va informar el secretari general de Mobilitat, Manel Nadal, a la presentació de l'estudi que recull les característiques de la carretera.

Segons Nadal, la nova infraestructura suposa una solució als problemes de congestió i seguretat que té la mobilitat viària del Maresme i una alternativa a la N-II i la C-32, que recullen una mitjana d'entre 40.000 i 100.000 vehicles diaris en alguns trams, respectivament.

Nadal va explicar que l'objectiu no és construir una via ràpida de llarg recorregut, sinó una via interurbana que reculli els desplaçaments comarcals. Així, la ronda del Baix Maresme serà una via d'alta capacitat per la qual se circularà a 80 Km/h en quatre carrils al llarg de 15,7 quilómetres.

La ronda segueix el corredor de l'autopista C-32 i tindrà continuïtat amb la B-20 i la C-31 en direcció a Barcelona i amb la C-32 i la futura ronda de Mataró, cap a Girona. En el seu recorregut, passa pels municipis de Montgat, Tiana, Alella, el Masnou, Teià, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Cabrils, Cabrera de Mar i Argentona.

Supressió de peatges

La construcció de l'enllaç Alella-el Masnou ocuparà l'espai de l'enllaç d'Alella amb l'autopista, de manera que els desplaçaments d'Alella cap a i des de Barcelona s'efectuaran per la ronda gratuïtament, amb la consegüent eliminació del peatge.

Nadal també va anunciar un acord amb el Consell Comarcal del Maresme pel qual a partir del mes d'octubre els usuaris que realitzin 16 o més desplaçaments setmanals amb origen o destí Baix Maresme tindran un descompte mensual del 25%.

Així mateix, també tindran un descompte mensual del 25% els Vehicles d'Alta Ocupació (VAO) en el túnel de Vallvidrera. Nadal va plantejar la possibilitat que a finals d'any o inicis de 2011, si es compta amb un sistema intel·ligent de Teletac, també es puguin realitzar descomptes als vehicles ecològicament eficients. Segons el secretari de Mobilitat, en període d'obres els descomptes podrien arribar a ser fins i tot del 100% per als vehicles que reuneixin com a requisits superar els 16 desplaçaments setmanals, ser ecològics i VAO, segons els tràmits previstos.