El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha apuntat aquest divendres que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, "marca el ritme" a Madrid, però ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, és el gran "referent polític a seguir i qui marca la pauta" de la federació, tesi que el mateix Duran comparteix ara, ha remarcat. Després que el líder democratacristià digués en la seva carta-web que espera que CDC respecti la seva estratègia al Congrés, Pujol ha considerat que no hi ha hagut cap ingerència, perquè "el que està al capdavant donant la cara per CiU en els diferents processos electorals és qui marca el ritme, i això ha passat històricament".

En roda de premsa, ha indicat que sempre s'ha respectat l'estratègia marcada pels diferents caps de llista en cada àmbit, i el mateix passa amb Duran, que s'ha pronunciat aquest divendres després que el mateix Oriol Pujol obrís la porta a demanar eleccions anticipades i que Mas advertís José Luis Rodríguez Zapatero que ell necessitaria més a CiU que a l'inrevés.

El dirigent de CDC, de tota manera, ha recordat que el mateix Duran coincideix amb la resta dels membres de CiU que el "referent polític a seguir i que marca la pauta a tots" és el president de la Generalitat. "Això qui ho diu és Duran. I això, en tot cas pronunciat com ho ha vingut pronunciant Duran és nou, perquè no havia passat amb tanta claredat en el passat", ha remarcat.