La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va assegurar ahir a Vic que la retallada en els pressupostos de la Generalitat "també afectaran" l'àmbit de l'ensenyament però que el capítol del professorat "quedarà intacte". A més, la consellera va afirmar que les retallades en Ensenyament "estaran per sota el 10%. I segons Rigau, ara s'han de decidir quins capítols es retallen i de quina manera però ha assegurat que el capítol 1, el del professorat, no es tocarà.

La consellera va manifestar que "és impensable pensar que l'educació i la sanitat puguin quedar al marge de les restriccions i ajustos que s'han de fer". Rigau va participar ahir en la celebració del 25è aniversari de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya que van presentar el Compromís ètic del professorat.

Rigau va assegurar que "és evident que les circumstàncies del país afectaran els pressupostos en matèria d'educació" i que el capítol del professorat "quedarà intacte" i "només es veu tocat amb la retallada del 5% que van imposar els pressupostos generals de l'Estat". Rigau va recordar que des de l'Estat es demanava a Catalunya "una retallada del 20% però que la Generalitat s'ha plantat amb el 10%".

La consellera d'Ensenyament va participar en el 25è aniversari de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. La federació va presentar el Compromís ètic del professorat, un document que pretén ser una eina de reflexió sobre la pràctica i l'ètica docent.

Es tracta d'una guia que posa accent en el compromís de la comunitat educativa envers la infància i la joventut; les famílies; i també els centres educatius i el seu entorn. El president de la federació, Raül Manzano, va destacar que l'elaboració del document va començar fa dos anys i que ha comptar amb la participació "de 22 moviments de renovació pedagògica del país". El document no és tancat i vol "incentivar el diàleg" entre la comunitat educativa.