Els turistes de Barcelona que hagin estat víctimes d'un furt o hagin perdut algun objecte de valor podran presentar pròximament les denúncies des dels seus hotels sense haver de desplaçar-se a una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Segons que va informar ahir la Policia Catalana, en els pròxims mesos de juliol i agost es durà a terme una prova pilot amb 18 hotels del districte de les Corts i a partir de l'experiència, es valorarà estendre el sistema en un futur a tota la ciutat de Barcelona.

La iniciativa és fruit d'un acord entre la Direcció General de la Policia i la Direcció General de Turisme de la Generalitat, i el Gremi d'Hotels de Barcelona, que han signat un conveni de col·laboració per millorar l'atenció que reben els turistes que visiten la ciutat de Barcelona i que hagin estat víctimes d'un furt o hagin perdut algun objecte.

Per presentar la denúncia, treballadors qualificats dels establiments hotelers, que estan rebent formació per part de la policia, seran qui omplin una acta de denúncia i qui la tramitin a través d'Internet per fer-la arribar als Mossos d'Esquadra.