Poc després de dos quarts de vuit del matí una quarantena de cotxes policials -entre vehicles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana- han aconseguit entrar al recinte del Parc de la Ciutadella malgrat els milers de manifestants que intentaven impedir-los l'entrada a les portes del recinte. Un fort desplegament policial ha desfet el bloqueig dels 'indignats' i ha obert un carril perquè els vehicles policials, a dins dels quals s'hi veien persones vestides de paisà, poguessin entrar. Tot apunta que aquestes persones eren alguns dels diputats del Parlament. Si més no, així ho han entès els 'indignats', que els han obsequiat amb una intensa cridòria de consignes com ara 'Ningú ens representa'.

Poc després d'aquesta primera entrada de vehicles, entre els quals hi havia també un turisme del Sistema d'Emergències Mèdiques, han aconseguit entrar al parc pel mateix punt set furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), el grup de suport als antiavalots. A dins d'aquests vehicles, preparats i homologats per traslladar detinguts, hi podria haver també diputats, tot i que era impossible veure-ho des de fora, perquè porten totes les finestres enfosquides.

L'entrada al parc per aquest punt està fortament custodiada per un grup molt nombrós de furgonetes de la Brigada Mòbil -els antiavalots dels Mossos d'Esquadra-, protegides al seu torn per un cordó d'aquests mossos. Els manifestants criden després d'aquest cordó.

Alguns diputats entren a peu al Parc de la Ciutadella

El fort desplegament policial a les portes del Parc de la Ciutadella està impedint la intenció dels 'indignats' de bloquejar el pas als diputats. Cap a un quart de nou els primers membres del Parlament han començat a entrar pel seu propi peu per l'entrada que hi ha a la confluència dels carrers Wellington amb Pujades. És el cas, per exemple, del convergent Jordi Turull, que ha estat un dels primers a entrar al recinte.

Tres quarts d'hora abans, també per aquest punt, han entrat una quarantena de vehicles policials amb persones de paisà a dins, que s'ha especulat que podien ser diputats. Aquesta informació no ha pogut ser contrastada. També en aquest punt hi ha hagut la primera càrrega policial, quan una seixantena de manifestants asseguts a terra han hagut de ser dispersats pels antiavalots per fer pas a algunes furgonetes policials que havien de passar per aquest punt.