El portaveu del Govern català, Francesc Homs, va tancar ahir la porta a la possibilitat d'ajornar l'entrada en vigor de la prohibició de les curses de braus a Catalunya.

El PP va presentar al març una proposició de llei que planteja endarrerir fins al 2015 l'entrada en vigor de la prohibició de les curses de braus a Catalunya, prevista en principi per a gener de 2012, segons la llei aprovada pel Parlament fa un any.

Després de la reunió del Govern, Homs va recalcar que la llei que prohibeix les curses de braus a partir de 2012 "està aprovada i la voluntat del Govern és que s'apliqui, no la volem canviar".

Homs va recalcar que el Govern "no pensa reobrir aquest debat" encara que el PP ho plantegi com a condició per donar suport als pressupostos.

"No hi haurà excuses", va garantir, per deixar clar que el Govern no es deixarà condicionar pels arguments dels qui al·leguen que el tancament de la plaça de toros Monumental de Barcelona tindrà un "impacte econòmic" per a la Generalitat, en haver de pagar elevades indemnitzacions a aquells que es vegin obligats a cessar la seva activitat.