Una jutgessa de Barcelona ha retirat la custòdia compartida a un pare perquè el nen tenia com a "referent" la mare, malgrat que aquesta havia incomplert el règim de visites durant dos anys.

La parella es va divorciar a principis del 2007 i van establir un règim de custòdia compartida en el qual, a causa de les circumstàncies professionals dels pares, el fill s'estaria amb la mare entre setmana i amb el pare els caps de setmana i festius. Els pares també compartien la pàtria potestat, que els ?obli?gava a posar-se d'acord per prendre decisions en tot allò relacionat amb el col·legi, estudis, colònies d'estiu, esports i en aspectes sanitaris.

No obstant això, entre el 2007 i 2009 el pare va denunciar diverses vegades a la seva exparella per no lliurar-li el nen els dies convinguts, fets pels quals la mare va ser condemnada a diverses multes.

Finalment el pare, Antonio V. R., va decidir demandar la seva exdona i demanar la modificació de la custòdia. Segons la sentència del Jutjat de Primera Instància 16, el nen "té en la mare el seu referent, és la persona que s'encarrega del menor i satisfà les seves necessitats afectives", pel que ha retirat la custòdia compartida i l'ha lliurat a la mare. La jutgessa ha considerat que la situació problemàtica que s'ha generat és "imputable als dos progenitors".