Estudiants i professors de les universitats públiques catalanes han decidit aquest dissabte a la tarda convocar una vaga el 17 de novembre en protesta per les retallades que està impulsant la Generalitat en l'educació superior.

Durant una assemblea general celebrada a la plaça Universitat de Barcelona, convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) i a la qual han participat un centenar de persones, han acordat establir un calendari conjunt d'accions de protesta que culminaran el 17 de novembre amb una vaga, data escollida per la seva proximitat a les eleccions generals.

Abans de votar aquesta proposta, estudiants i professors de l'ensenyament superior han valorat la situació després de les retallades de la Generalitat i han debatut sobre un nou model d'universitat pública.

Alguns professors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han lamentat el debat sobre la paga extraordinària de Nadal i Xavier Domènech, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de la PUDUP, ha avançat que als professors joves se'ls ha retallat el 55% del sou i han reduït el nombre de docents, cosa que, segons ha assegurat, seguirà succeint el pròxim curs.

Per la seva banda, Aldo Reverte, estudiant de la Universitat de Barcelona (UB), ha lamentat que les retallades impedeixin portar a terme "l'ensenyament personalitzat que es prometia amb el pla Bolonya".