El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va demanar ahir al grup socialista al Parlament que presenti una petició de comissió d'investigació que analitzi diverses irregulatitats en la gestió de diferents organismes de la sanitat catalana. Encara que Navarro va remarcar la seva confiança en el model català de salut i en la gestió dels governs d'esquerres, va reclamar "transparència absoluta" perquè "es vegin les responsabilitats". El dirigent socialista considera que una comissió d'investigació que aclareixi les responsabilitat ha de servir per retornar la "confiança als ciutadans sobre la gestió d'un bé tan preuat com és el sistema de salut".

Navarro va citar noms d'entitats on haurien de depurar-se responsabilitats els del Consorci de Salut del Maresme, el de l'Hospital de Sant Pau, així com el Consorci de Salut i Social de Catalunya, el Grup SERHS i les empreses Innova i CCM Estratègies i Salut. El líder socialista va advertir que no prejutja la tasca dels responsables dels organismes, sinó que es tracta de "saber la veritat".

Tanmateix el PSC no pot forçar per ell mateix la creació de la comissió i necessitarà el suport de dos grups més o d'una tercera part dels diputats. De moment no ha estabert contactes amb cap altra formació però va anunciar que "es una decisió dela diercció del partit, amb el grup parlamentari" als que ha donat l'ordre de començar els tràmits. Dins el grup parlamentari socialista es troba l'exconsellera de Salut Marina Geli que ha defensat públicament la gestió del diputat de CiU Xavier Crespo.

La reacció del PSC es va produir després que el diari El País donés a conèixer que el director de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, va pagar 838.000 euros a l'exdirector de CatSalut Carles Manté a través del holding municipal de Reus Innova. Aquest cas se suma a d'altres de suposats pagaments amb diners públics en benefici d'alts càrrecs de la sanitat catalana, com els que afecten el diputat de CiU Xavier Crespo, l'exgerent adjunt de l'Hospital de Sant Pau Ricard Gutiérrez Martí, o l'empresari i exalcalde de Calella per CiU Ramon Bagó.