El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, considera que cal endurir les condemnes contra els "trilers", el "top manta" i els reincidents, ja que, segons el seu parer, l'última reforma del Codi Penal ha permès que proliferin aquestes activitats.

En aquest sentit, Fernández Díaz reclama "reformes legals per combatre amb eficàcia aquestes pràctiques" i modificar, així, l'última reforma aprovada fa gairebé dos anys amb el suport al Congrés de CiU i el PSOE, i promoguda des de Barcelona pel seu actual alcalde, Xavier Trias (CiU), i el seu antecessor, Jordi Hereu (PSC).

En concret, el popular insta a "facilitar un canvi de criteri judicial", perquè malgrat que els trilers són detinguts per les seves pràctiques a la Rambla, després són posats en llibertat de manera immediata perquè no s'aprecia engany i sí un joc en el que fan.

A més, Fernández Díaz declara que l'última reforma va despenalitzar el "top manta", que va deixar de ser considerat un delicte si el valor del material no superava els 400 euros. "Que sigui una falta administrativa i no un delicte ha permès que proliferi". Alhora, assegura que "la lluita contra els reincidents deu endurir-se", perquè compleixin amb la llei.

El líder del PP a l'Ajuntament subratlla, també, que en matèria de seguretat a les platges de la capital catalana "hi ha avenços, però no significa que s'hagi d'abaixar la guàrdia contra la delinqüència".

D'altra banda, indica que cal intensificar la vigilància nocturna a les platges de Barcelona perquè està proliferant la venda d'entrepans per part del que ells anomena "bocateros".